• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Запрошуємо заклади освіти до участі у програмі “Демократична школа”

Запрошуємо заклади освіти до участі у програмі “Демократична школа”

2018-11-06

/Files/images/sfd_image.jpg

Дорогі школи, які вже дуже хочуть змінитися, але лячно почати демократичні зміни самому – ще тиждень чекаємо Ваші зголошення; 60 шкіл з України отримають підтримку програми – працюватимемо разом над тим, щоб усе завертілося!

Тренінги з демократичного розвитку, створення безпечного навчального середовища, взаємодія з громадою на засадах партнерства. Це та інше чекає на учасників програми “Демократична школа”, долучитися до якої можуть школи з міст, сіл та об’єднаних територіальних громад.

Прийом заявок на участь триватиме до 11 листопада 2018 року. Подати заявку можна за посиланням – https://goo.gl/HwXQXy.

За задумом організаторів, участь у програмі поглибить культуру демократії у школі, а також сприятиме розвитку громадянських компетентностей відповідності до концепції Нової української школи. Освітянам розкажуть, як формувати в учнях такі риси як активність та відповідальність. З ними також опрацюють навчальні програми, покажуть інтерактивні методи навчання та підходи педагогіки партнерства.

Претендентів відбиратимуть за такими критеріями:

  • мотивація до запровадження змін з поглиблення демократичної культури в школі та розвитку громадянських компетентностей;
  • чітко сформульовані ідеї щодо бажаних демократичних змін у школі;
  • сильна команда, націлена на спільну реалізацію шкільного проекту із залученням усіх учасників навчально-виховного процесу, зокрема батьків та управлінців міста;
  • відібрані школи відображатимуть географічну різноманітність країни та різні типи адміністративних одиниць (міста, села, ОТГ тощо).

Результати відбору повідомлять обраним кандидатам до 17 грудня 2018 року. Вступний тренінг з демократичного розвитку пройдуть 60 відібраних шкільних команд вже на початку 2019 року.

Програму реалізує Європейський центр ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи. Програма фінансується МЗС Норвегії.

Докладніше про пропозицію, графік проведення заходів та контакти координаторів програми в інформаційному бюлетені.

Джерело: сайт МОН УКраїни

Кiлькiсть переглядiв: 136