• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ІІІ (обласний) етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Т.Шевченка

ІІІ (обласний) етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Т.Шевченка

2019-12-07

7 грудня 2019 року відбувся ІІІ (обласний) етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Т.Шевченка на базі Новосілівського академічного ліцею «Ерудит» Києво-Святошинської районної ради Київської області.

Мета конкурсу – вшанування творчої спадщини Т.Г.Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку і потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традиції свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Учасниками випробування стали учні 5-11 класів закладів середньої освіти та учні закладів професійної освіти Київщини. Загальна кількість яких сягла 159 учнів. Серед учасників Миронівського гуманітарного відділу міської ради були і учні академічного ліцею №2 – це Серапіонова Анна – учениця 6 класу, Делідон Арина – учениця 9 класу та Потапова Крістіна – учениця 10 класу академічного ліцею ім.Т.Г.Шевченка, яка в тому навчальному році посіла І місце в ІІІ етапі ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу. На жаль, у цьому навчальному році вона ввійшла лише в першу п’ятірку серед 17 учнів10 класу даного конкурсу. Делідон Арина - зайняла 7 місце серед 26 учасників 9-х класів, Серапіонова Анна вперше взяла участь в ІІІ (обласному) етапі конкурсу. Серед 14 учасників зайняла 12 місце. Це як випробувальний крок участі в конкурсах на майбутнє. Попереду ХХ Міжнародний конкурс з української мови ім..П.Яцика.

Методист РМК Півень О.В.

Кiлькiсть переглядiв: 80